.
Delphine Lecompte
zaterdag 3 september 2022

Delphine Lecompte doet weer mee: “Dat draaide toch anders uit”

Erik vroeg het haar lief

Tot voor haar deelname aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ hadden nog maar weinig mensen al gehoord van dichteres Delphine Lecompte. Toch werd ze één van de revelaties van het programma.

Ook dit jaar maakt ze terug haar opwachting en maakt ze kans om uitgeroepen te worden tot de allerslimste. Al denkt ze het toch anders aan te pakken dan de eerste keer.

“Ik vervloek mezelf als ik me bezig zie? Sinds ‘De Slimste Mens’ is mijn levenskwaliteit zienderogen achteruit gegaan”, lacht ze in Humo.

Erik wilde Delphine graag bij haar eerste deelname een groter platform geven, maar dat draaide toch iets anders uit dan ze beiden hadden gewild. “Hij wist natuurlijk niet dat ik een ontredderde, angstige, neurotische sukkel was die daarbij de pedalen zou verliezen. Twee jaar heb ik gejammerd en geklaagd, en heb ik het heel moeilijk gehad.”

Delphine had de impact van het programma helemaal verkeerd ingeschat. “Ik had gewoon echt niet goed ingeschat hoe ik opeens op de radar van elkeVlaming, - van heel wat ploerten – zou terechtkomen.”

Bio van Delphine Lecompte

Meer Over:

Delphine Lecompte