.
Delphine Lecompte
zondag 11 september 2022

Delphine Lecompte: “Ik heb geen druppel aangeraakt”

Ze werden in de watten gelegd

De vorige deelname aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ had een grote impact op het leven van Delphine Lecompte. Plots had iedereen een mening over de dichteres en die strooiden ze ook graag in het rond op sociale media. En dat had ze niet meteen zien aankomen.

Toch keert ze dit seizoen terug, ondanks alles. “Maar ik doe het omdat Erik het zo vriendelijk vroeg. En omdat ik natuurlijk beide facetten in me heb: de bedeesde, schuchtere, verwilderde, misantropische kluizenaar, maar ook de aandachtshoer die hunkert naar de schijnwerpers en het gemakkelijke succes.”

Hopelijk bevalt deze deelname Delphine een pak beter dan de eerste deelname. Al klinkt ze ondertussen een pak positiever.

“Ik heb in ieder geval al meer genoten van de opnames. Je wordt in de watten gelegd, hé. De televisiewereld werkt met andere budgetten: er liggen veel meer flessen wijn in de loge. En daar ben ik mooi vanaf gebleven. Ik bedoel alleen maar dat alles luxe is.”

De passage van Delphine in één van de voorgaande seizoenen is in Vlaanderen niet onopgemerkt gebleven en al gauw werd Delphine als een typetje neergezet. Iets wat ze nu te allen tijde wou vermijden. “Ik wou niet weggezet worden als het merkwaardige vrouwtje, het vreemde fenomeen, de dorpsgekkin. Ik deed net zo mijn best om zo normaal mogelijk over te komen. Maar ik weet nu al dat dat niet lukt.”

Bio van Delphine Lecompte

Meer Over:

Delphine Lecompte