.
Magali en Francesco Planckaert
maandag 19 juni 2023

Devon Planckaert: “Plots was het seizoen alweer gedaan”

Hij was nog niet goed en wel begonnen

De voorbije jaren waren best hard voor Devon Planckaert, de zoon van Francesco Planckaert en Magali. Hij droomde al een tijdje van een carrière als wielrenner, maar zag die droom bijna in duigen vallen.

“Het begon drie jaar geleden. Net toen we Devon hadden ingeschreven bij een wielerploeg kwam de lockdown en heeft hij een jaar niet kunnen koersen. Het jaar daarop werd hij geopereerd aan zijn knie en duurde de revalidatie veel langer dan verwacht. Toen dat achter de rug was, kreeg hij daags voor z’n eerste koers, corona”, vertelt Magali in Dag Allemaal.

De corona van Devon was ook meteen behoorlijk heftig. Hij moest een puffer gebruiken en mocht twee maanden niks doen omdat de covid zich op zijn longen had gezet.

“Eens ik goed en wel weer op de fiets mocht springen, was het seizoen gedaan. Nie één wedstrijd kon ik rijden, dus ik richtte mijn pijlen op dit seizoen”, zegt Devon.

Maar ook dat viel in duigen want hij viel tijdens een stage in Spanje. Een stage die al slecht was begonnen. “Op het einde van de eerste dag is iedereen ziek geworden door een bacterie in het water. De laatste dag konden we nog een ritje gaan rijden, maar tijdens een afdeling reed iemand tegen mijn wiel en ben ik over mijn stuur gekatapulteerd.”

Bio van Devon Planckaert en Francesco Planckaert