.
Dieter Coppens
woensdag 18 september 2024

Dieter Coppens: “Die mensen weten wie je bent”

Het vertrouwen is er

Toen Dieter Coppens en Kevin op reis waren met De Goudvis moesten ze heel vaak rekenen op de gastvrijheid van de Vlamingen. Er wordt wel eens gezegd dat Vlamingen niet zo gastvrij waren, maar het viel uiteindelijk goed mee.

“Ik had daarop gerekend. Ik heb vroeger zo vaak gelift, en ik kan zeggen dat dat nog altijd werkt. Alleen zijn we nu allemaal iets banger van elkaar omdat slecht nieuws ons sneller bereikt dan vroeger, via onze gsm. Wij worden de hele tijd gevoed daardoor, en het zijn altijd die enkele gruwelijke verhalen die de mensen onthouden. Dat maakt dat er zoveel schoonheid verloren gaat. Want de meeste mensen zijn gastvrij, het was leuk om dat met 'De Goudvis' nog eens te illustreren”, zegt hij in Dag Allemaal.

Het speelt natuurlijk in Dieters voordeel dat hij een bekend gezicht heeft en erg geliefd is in Vlaanderen. Dat helpt natuurlijk altijd.

“De mensen weten al wie je bent, het vertrouwen is er. Maar ik denk dat Kevin zelfs meer herkend werd dan ik, hij kreeg alleszins soms een warmer onthaal dan ik. Hij is een ster.”

Bio van Dieter Coppens

Meer Over:

Dieter Coppens