.
Dina Tersago
zondag 7 april 2024

Dina Tersago: “We maken soms zo’n groot verschil”

Ze halen er veel voldoening uit

Al 20 seizoenen lang probeert Dina Tersago boeren en boerinnen aan een partner te helpen. Het lukt niet altijd, maar het geeft wel veel voldoening als ze toch in hun missie slagen.

“We maken soms een wezenlijk verschil in hun leven. Wanneer ik hoor dat ze trouwen of kinderen krijgen, is die voldoening nog groter. Onlangs kreeg ik een kaartje van aardappelboer Kim en zijn vriendin Emi. Zij verwelkomden een zoontje, Nil. Ik heb hen natuurlijk meteen gefeliciteerd, waarop ze reageerden met: 'Dankjewel, tante Dina!' Door 'Boer zkt Vrouw' bouwen we een sterke band op met elkaar. Het voelt aan als één grote familie”, zegt ze in primo.

In het begin had Dina nog maar weinig kennis van de boerenstiel en het boerenleven, maar naarmate de jaren is haar respect voor de boeren alleen maar gegroeid.

“Wat hen verbindt, is de passie voor hun job. Die is ook nodig, anders houd je het niet vol. En het levert mooie producten op. Daarom prijs ik die steeds aan. Omdat de boeren er heel hard voor werken, door weer en wind. De recente boerenprotesten vond ik daarom niet meer dan logisch. Ze zijn soms de wanhoop nabij. Laat ons hen alsjeblieft hun passie niet afnemen met al die regeltjes. Ik maak me daar zorgen om en hoop uit de grond van m'n hart dat er oplossingen komen.”