.
Dirk Van Dijck
zaterdag 20 juli 2024

Dirk Van Dijck: “We mochten volop onze gang gaan”

Je kon het zo gek niet bedenken

Hoewel Dirk Van Dijck het zich nooit heeft beklaagd om mee te spelen in ‘Het Eiland’, was acteren in een reeks als dat niet meteen zijn grote droom. Bovendien kampte hij ook met een soort van acteerschroom.

“Voor televisie speel je anders dan voor het theater: op tv is het meestal een goed idee om zo weinig mogelijk smoelen te trekken. Maar voor 'Het eiland' mochten we volop onze gang gaan! 'In de gloria' was al een feest van pruiken en neuzen en gek geschmier. Dat paste bij mijn absurdistische verleden, want wat is het absurde anders dan het wanstaltige van het normale?”, zegt hij in Humo.

Veel mensen vonden het personage van Dirk, Michel Drets, onuitstaanbaar. Ondertussen vinden veel van die mensen hem al iets aandoenlijker.

“Ah, de fundamenteel onuitstaanbare letter- en kommaneuker Drets! Maar wat zo goed werkt, is dat net hij de dupe en de risee wordt. Want in het tweede seizoen krijgt hij de nóg onuitstaanbaardere Bucky Laplasse tegenover zich, wat hem plots meelijwekkend maakt. Hij wordt een slachtoffer en dus sympathieker. Onuitstaanbaar en tegelijkertijd toch aandoenlijk, komisch en toch tragisch: voor een acteur is dat een groot cadeau.”

Bio van Dirk Van Dijck

Meer Over:

Dirk Van Dijck