.
Special Forces, Dirk Van Tichelt
donderdag 25 mei 2023

Dirk Van Tichelt: “Ik genoot ervan om mezelf af te beulen”

Het was iets voor hem

Ook al heeft Dirk Van Tichelt een medaille gewonnen op de Olympische Spelen in 2016, ook zijn prestatie in ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ is bewonderenswaardig. Daar laat hij nog maar eens zien wat een winnaarsmentaliteit hij heeft.

Hij traint al een tweetal jaar niet meer maar is zelf wel nog coach van de nationale judo-junioren. Hij staat dus wat meer aan de zijlijn dan vroeger.

“Het moet. Als ik met één judoka op de mat zou staan, ben ik de andere niet aan het helpen. Aan de zijkant zie ik alles. Maar fysiek stelt het niet veel meer voor. Voor ‘Special Forces’ hebben we vooraf onze bottines thuis toegestuurd gekregen, daar ben ik dan wel eens mee gaan lopen, met een verzwaarde vest, maar dat was het”, vertelt Dirk in Dag Allemaal.

Dat Dirk nu misschien een minder atletisch lichaam heeft dan vroeger, dat vindt hij niet zo heel erg. Daar deed hij het uiteindelijk niet voor.

“Maar ik genoot wel van het mezelf nog eens afbeulen in ‘Special Forces’. De prikkels van vroeger kwamen allemaal terug boven. Ik wist ook dat ik een meerwaarde zou zijn voor de groep. Mijn limieten liggen nu eenmaal veel hoger.”

Bio van Dirk Van Tichelt

Meer Over:

Dirk Van Tichelt