.
News Image

Dit is de nieuwe single van Hans Peter Janssens

Zanger en acteur Hans Peter Janssens lanceert nieuwe single Millésime.


Vandaag lanceert Hans Peter Janssens een nieuwe single met een akoestische versie van Millésime, een Franstalig lied met tekst en muziek van Pascal Obispo.



Hans Peter Janssens vertelt: “Het chanson genre is iets dat me, als kind al, steeds heel erg nauw aan het hart heeft gelegen. Ik werd een tijdje geleden gevraagd om voor een concert Millésime in het programma op te nemen, en het klikte meteen. Ik hoorde dadelijk de rijke traditie van Brel, Aznavour, Brassens en Gainsbourg in dit lied. Een eenvoudig verhaal uit het alledaagse leven, met de melodieuze poëzie, de nostalgie die je keer op keer raakt wanneer je luistert. Muziek om bij stil te staan.”



“Het was alweer een tijdje geleden dat ik een single had opgenomen, en het was producer en muzikaal leider Bjorn Dobbelaere (Les Misérables, The Phantom of the Opera) die me in volle Corona crisis belde om van de - tegen wil en dank - vrijgekomen tijd gebruik te maken en iets op te nemen. Millésime stond meteen bovenaan de lijst, en daarmee gingen we dus aan de slag.”



“Omdat we natuurlijk in volle lock-down zaten, gebeurde alles op afstand. Bjorn nam de pianobegeleiding op in Londen, terwijl ik in Antwerpen op Zoom meeluisterde om tempo en interpretatie te bespreken. Daarna stuurde hij me de track, en het was mijn beurt om thuis, bij wijze van spreken aan de keukentafel, de melodie op te nemen. Dat was wennen, om zonder publiek, zonder geluidspersoon, en zonder producer iets op te nemen. En tegelijkertijd enorm bevrijdend, omdat thuis, alleen met mezelf, de intieme rijkdom van Millésime opeens zoveel krachtiger werd.”



“Het is een opname waar ik echt blij mee ben. Zonder technische hoogstandjes of peperdure apparatuur is Millésime een single geworden waar ik mezelf in kwijt kon. En zo zie je maar weer dat een goed lied bijna niets “extra” nodig heeft. Een piano, een microfoon in de hand, en een goed verhaal.”




Bio van Hans Peter Janssens

Meer Over:

Hans Peter Janssens