.
News Image

Dochtertje Linda Mertens is overleden

Kindje was amper 2,5 jaar oud.


Het nieuws sloeg bij ons in als een bom, wat moet het dan bij Milk Inc-zangeres Linda Mertens geweest zijn? Linda Mertens heeft afscheid moeten nemen van haar 2,5 jaar jong dochtertje Lio. Eindelijk is er een verklaring waarom er maar geen come-back van Milk Inc kwam, al hadden we vandaag die verklaring liever niet moeten meegeven. “Het meest ondenkbare en hartverscheurende wat je als jonge moeder kan meemaken is gebeurd. Op vrijdag 7 april, heeft Linda Mertens afscheid moeten nemen van haar 2,5 jarig dochtertje Lio.Lio werd geboren op 15 november 2014 en was Linda’s oogappel. “ Maar wat was er dan aan de hand?

Wel, in september 2015 werd bij Lio een zeldzame agressieve kanker vastgesteld. Hierop heeft Linda instant besloten om al haar projecten af te bouwen en stop te zetten om zo geen moment van haar jonge prinses te moeten wijken”, klinkt het in een persbericht dat maandag in de loop van de namiddag werd verstuurd. Het nieuws dat het dochtertje van Linda Mertens was overleden, was al op enkele redacties binnengesijpeld. Linda en haar management hebben dan in nauw overleg besloten om zelf met het nieuws naar buiten te komen. Dat deed Linda Mertens de afgelopen jaren bewust niet en daar was een goede reden voor.

“Het was Linda’s wens om de gezondheidstoestand van haar dochter uit de publieke aandacht te houden. Aan de media en de fans wordt gevraagd om de privacy van Linda, haar familie en vrienden te respecteren in deze tijden van diepe droefheid. Ook om die reden mogen er door de pers geen foto’s van het ondertussen overleden dochtertje van Linda Mertens gepubliceerd worden. Lio werd in november 2014 geboren in het ziekenhuis van Herentals. Daar waren we toen zelf toevallig op consultatie toen we Linda tegen het lijf liepen. De zangeres straalde. Linda had lange tijd uitgekeken naar de bevalling van haar eerste kindje.

Samen met haar toenmalige vriend Bo was het toen aftellen geblazen naar het grote moment. Linda liet het nieuws van de geboorte enkele dagen later weten aan de redactie van Story en zette er volgende boodschap bij: Na negen maanden bij mama logeren, kon ik mijn kontje niet meer keren! Ik kon het niet meer houden, ik moest en wou zien wie die nachtegaal aan de andere kant was. Ik ben een flinke meid, ik weeg 2,990 kg en ben 50 cm groot en mijn naam is Lio! Toeval of niet maar Lio bestaat uit de eerste twee letters van Linda en de laatste letter van de voornaam van haar toenmalige vriend Bo.

Minder dan een half jaar na de geboorte van Lio kwam er slecht nieuws voor Linda Mertens: zij was weer vrijgezel. Het was Bo die het nieuws vertelde tijdens een festival in Herentals, de thuisbasis van Linda Mertens. Linda besloot na het bekendmaken van het nieuws een persbericht te laten versturen door een advocaat: Gelet op de omstandigheden is er beslist om een einde te maken aan de relatie. Verdere beslissingen welke dienen te worden genomen, worden genomen in het belang van dochter Lio. Alle aandacht en liefde gaat nu naar haar uit. Er zal verder niet meer publiekelijk gecommuniceerd worden. Ons privéleven dient nu te worden gerespecteerd. In geen geval mogen er foto’s van onze dochter gebruikt worden en of gepubliceerd. Voorlopig worden er ook geen verdere interviews gegeven, klonk het toen.

Sinds de bevalling waren er geen optredens meer van Milk Inc. Meer zelfs, er kwam zelfs geen nieuw materiaal van Milk Inc meer. Nu weten we dus ook waarom. Vorig jaar bestond Milk Inc 20 jaar maar een feestje werd dat niet. Nochtans was dat écht wel de bedoeling. Begin 2016 verscheen dit bericht op de website van de groep: After the Regi Mania show at Lotto Arena Antwerp and the release of Regi's long awaited 3rd solo album, it's time for Regi, Filip and Linda to get together again to think about new ideas for songs and their new tour celebrating their 20th anniversary in 2016.​ Maar veel hebben we van dat feestje niet gemerkt. Regi vertelde twee maanden geleden t in Het Nieuwsblad dat Linda er nog niet klaar voor was. En nu met de dood van Lio zal die comeback van Milk Inc er wellicht niet snel komen. Maar daar zal iedereen - meer dan ooit tevoren – wellicht veel begrip voor hebben.

Update 21 september 2022: Linda Mertens weer op het podium

Lees hier de reactie van Elke Vanelderen en Regi