.
Donaat Deriemaeker
zondag 12 februari 2023

Donaat Deriemaeker: “Ik heb mijn tweede adem gevonden”

Hij maakt deel uit van het Farcetheater

Sinds een tweetal jaar speelt Donaat Deriemaeker volop mee in het Farcetheater. Een theatergezelschap dat zich vooral richt om komedies en dat bestaat uit bekende acteurs als Chris Van Espen, Katja Retsin, Christel Domen en Peter Van Asbroeck.

“Het heeft altijd wel in mij gezeten. En ik besefte: als ik nog wil toneelspelen, moet ik het nu doen. Ik ben 56. Ik dacht: ik ga nog eens iets zot doen. Ik heb een tweede adem gevonden. Niet bewust, dit is gewoon op mijn pad gekomen”, klinkt het bij Donaat in Primo.

Deriemaeker is blij dat hij de stap heeft gezet en dat hij zijn gewone job kan combineren met zijn job in de drukkerij. Al is het soms een helse combinatie om de drukkerij draaiende te houden en ook nog eens te repeteren.

“De bende van het Farcetheater lacht soms met mij als ik in de pauze tijdens de repetities mijn mails op mijn laptop bekijk. Dan hoor ik: ‘Aha, onze kleine zelfstandige is weer offertes en facturen aan het maken.”

Donaat wil het liefst nog even doorgaan met de drukkerij al wordt iedereen die er werkt ook een dagje ouder. Hij hoopt op opvolging in de vorm van een schoonzoon misschien. “Ik zal tegen mijn dochters zeggen dat ze moeten uitgaan in de buurt van grafische scholen. Ik weet wel; een drukkerij runnen is moeilijk in deze tijden. Al merk ik dat veel mensen van onze persoonlijke aanpak houden.”

Bio van Donaat Deriemaeker

Meer Over:

Donaat Deriemaeker