.
Donaat Deriemaeker en zijn vrouw Carmen
donderdag 2 februari 2023

Donaat Deriemaeker: “Mijn vrouw is daar veel realistischer in dan ik”

Hij geniet nog van de kleine dingen

Voor elke ouder is het eventjes wennen wanneer hun kinderen het huis uitgaan. Ook voor Donaat Deriemaeker was dat even slikken. Hij had het er in het begin echt moeilijk mee.

“Ik moet hen leren loslaten. Als ik thuis door de gang loop, denk ik: ‘Waar zijn ze naartoe?’ Hun kamers staan leeg…Ik heb het daar echt moeilijk mee gehad. Ik besef dat ik hen vertrouwen moet geven. Ze verdienen dat ook”, zegt Donaat in Primo.

Zijn vrouw Carmen had het er allemaal een beetje minder moeilijk mee. Dat beseft Donaat ook. “Louise studeert in de examenperiode soms een paar dagen bij ons thuis en dat komt ze ’s avonds bij mij in de zetel liggen. Ik geniet daarvan. Mijn vrouw is daar realistischer in en denkt: ze groeien op en gaan hun eigen weg.”

Opa worden, dat ziet Donaat nog niet meteen te gebeuren. Hij heeft niet de indruk dat zijn dochters daar veel haast bij hebben?

“Tegenwoordig beginnen mensen ook alsmaar later aan kindjes. Het is hun beslissing, hé. Zolang het lukt om de puzzel met onze agenda’s te leggen, gaan we nog samen op vakantie. Met alle plezier. Volgende zomer trekken we met z’n allen naar het noorden van Engeland.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Donaat Deriemaeker

Meer Over:

Donaat Deriemaeker