.
Donaat Deriemaeker en zijn vrouw Carmen
donderdag 26 januari 2023

Donaat Deriemaeker: “Wil ik hen dat wel aandoen?”

Hij heeft ook nog een job naast het theater

Er was een tijd dat Donaat Deriemaeker niet van de radio en televisie was weg te slaan. In de jaren 90 was hij een ontzettend populaire presentator en konden we niet om Donaat heen. Ondertussen is het wat rustiger rond de man en is hij nog regelmatig in het theater actief.

Naast acteren runt Donaat samen met zijn zus Ingeborg, schoonbroer Martin en twee medewerkers een drukkerij: ‘De Riemaecker Printing’. Ze leveren een goed teamwerk en daar is Donaat erg trots op.

Voorlopig moet Donaat het nog allemaal zelf doen met behulp van zijn medewerkers en het ziet er ook niet naar uit dat de drukkerij ooit door de kinderen in de familie zal worden overgenomen. Maar dat kan Donaat goed begrijpen.

“Wil ik hen dat aandoen? Onze kinderen doen heel andere dingen. Misschien jammer, maar dat is het leven. Je mag zo’n zaak die van generatie op generatie wordt doorgegeven, ook niet krampachtig willen vasthouden.”

Maar de dochter van Donaat gaat toch het televisiewereldje in. Zijn oudste dochter heeft een master in taal- en letterkunde en heeft stage gelopen als scenarist bij ‘Familie.’. “Ze heeft ook meegeschreven aan de serie ‘Undercover’ en ze volgt nu een opleiding ‘serial storytelling’ aan de internationale filmschool in Keulen. Mijn andere dochter, Leonie werkt al voor televisie. Zij werkt als productiemanager bij het productiehuis Sputnik Media.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Donaat Deriemaeker

Meer Over:

Donaat Deriemaeker