.
Dorien Reynaert
maandag 22 november 2021

Dorien Reynaert slaakt noodkreet: “het gaat niet goed met ons”

"Ik trek hierbij aan een zéér luide alarmbel..."

Dorien Reynaert kennen we allemaal nog als ‘Femke’ uit De Buurtpolitie en als ‘Ales’ uit Familie. De actrice runt samen met haar echtgenoot Robin Avonts echter ook het evenementenbureau Atmosfeer. In een open brief op Facebook trekt Dorien Reynaert nu aan de alarmbel… Ze richt zich rechtstreeks tot premier Alexander De Croo en zijn collega-politici.

“Ik heb heel lang getwijfeld om dit neer te schrijven want ik ben geen klager noch een zager, integendeel”, benadrukt de actrice op Facebook. “Ik probeer altijd het positieve in iets te zien en alles te relativeren want “het kan altijd nog erger”. Maar nu kan ik niet anders dan mij tot u en uw kompanen te richten want enough is enough, trop c’est trop, teveel is teveel.”

Dorien Reynaert hekelt vooral de ‘absurde maatregelen’ die de burger opnieuw opgelegd worden. “Ik trek hierbij aan een zéér luide alarmbel in de eerste plaats voor mijn man, voor mezelf en bij uitbreiding voor iedereen die werkzaam is in de eventsector, nightlife & horeca. Want het gaat niet goed met ons, en dat is nog zacht uitgedrukt. Financieel niet maar al zeker mentaal niet.”

Volgens Dorien Reynaert heeft de regering te weinig gedaan om deze aangekondigde vierde golf aan te pakken. “In de herfst worden we allemaal sowieso meer ziek en snotteren we doorheen de donkere, natte maanden dus uiteraard zou dit virus ook opnieuw z’n weg vinden.” De actrice meent dan ook dat de regering een heel ander soort maatregelen had moeten treffen…

De regering had voornamelijk moeten inzetten op extra bedden in onze ziekenhuis en extra zorgpersoneel, meent Dorien Reynaert. “Dan had de zorg nu meer marge gehad en moesten wij nu niet opnieuw stoppen met werken en kei hard boeten voor jullie laksheid.”

“Jullie hebben niks preventiefs ondernomen maar gewoon afgewacht en dan is het weer heel gemakkelijk om de verantwoordelijkheid bij de burger en de werkende mens te leggen en met het vingertje te wijzen en te dreigen met torenhoge boetes en straffen”, sneert Dorien Reynaert naar de politiek.

Dorien Reynaert steigert ook omwille van het gebrek aan financiële steun voor de noodlijdende sectoren: “Financiële steun? Maar nee gij, wij laten het toch toe om een event / feest te organiseren of naar een dancing te gaan? We hebben het gewoon zo belachelijk moeilijk gemaakt zodat iedereen ontmoedigd gaat zijn om dit te doen (lachen in het vuistje).”

En daar slaagt Dorien Reynaert nagels met koppen. Wie durft zich in deze tijden naar grote evenementen wagen? We berichtten onlangs nog hoeveel fans van Niels Destadsbader hun tickets voor de Sportpaleis-concerten van hun idool te koop aanboden omdat ze het niet veilig genoeg achtten.

“Well played, dat moet ik toegeven. Jullie zetten ons zo goed als op slot en moeten er geen cent voor betalen maar wij zien ondertussen onze rekening leeglopen en thuis komen de muren op ons af”, aldus Dorien Reynaert op Facebook. “Dit gaat niet meer. Dit kán niet meer”, slaakt de actrice een noodkreet.

De volledige post kan je hier nalezen op Facebook.

Bio van Dorien Reynaert