.
Fien Germijns, Eva De Roo, Sander Gillis, Kawtar Elhlalouch
zondag 25 december 2022

Drie jaar geleden 17 miljoen, nu amper 5 miljoen voor De Warmste Week

We waren duidelijk minder gul.

De Warmste Week heeft 5.081.675 euro ingezameld in de strijd tegen kansarmoede. In de slotshow werd het bedrag bekendgemaakt waarmee 270 projecten van De Warmste Week kansen creëren in 2023. Zes dagen lang presenteerden Fien Germijns, Kawtar Ehlalouch, Eva De Roo en Sander Gillis non-stop vanuit Het Warmste Huis in Hasselt, waar het publiek massaal op afkwam. Overal in Vlaanderen en Brussel werd volop meegevlamd tegen kansarmoede dankzij Tournée Héritier, vijf Warmathons en duizenden acties ten voordele van De Warmste Week.

Eva De Roo: "Na drie jaar eindelijk opnieuw De Warmste Week in full force! Het waren zes dagen vol prachtige acties, zalige optredens en vooral straffe getuigenissen die het taboe rond kansarmoede een stukje doorbraken. We zijn heel blij dat we alle 270 projecten kunnen waarmaken. Want solidair zijn met wie het minder goed heeft, dat is het mooiste wat er is."

Vlaanderen heeft opnieuw zijn grote hart getoond. In totaal vonden meer dan 3.000 acties plaats voor De Warmste Week, liepen 31.469 mensen de Warmathon, bezochten 102.000 mensen Het Warmste Huis in Hasselt en zijn er meer dan 10.000 platen aangevraagd. Ondanks het druiligere weer ging het dak er meermaals af door optredens van onder meer Bazart, Bart Peeters, Goldband, Metejoor en Oscar and the Wolf.

En toch kunnen we niet voorbij het feit dat er 3 jaar geleden meer dan 17 miljoen euro werd ingezameld voor heel wat goede doelen, dat is een pak meer dan de ruim 5 miljoen van dit jaar. En toch blijft die 5.081.675 euro een mooi bedrag.

De Warmste Week keert in 2023 terug tijdens de week voor kerst en trekt dan naar Brugge. Details hierover worden later bekendgemaakt

Download onze app voor Android of iOS