.
News Image

Eerste single Wim Soutaer en Charles Van Domburg

Vrienden voor het leven brengen samen single uit.


Afgelopen weekend stonden deze twee heren voor het eerst in de Hasseltse Ethias Arena tijdens het 14de Schlagerfestival. Naast de Soulbrothers en hun soloactiviteiten, vormen ‘de beste vrienden’ Wim Soutaer en Charles Van Domburg nu ook een muzikaal duo. Wim en Charles doken in hun platencollecties en vonden daar de inspiratie voor hun eerste gezamenlijke single: ‘Oh, What a Night/Cette année-là’. De mosterd komt dus van The Four Seasons (‘December, 1963’) en Claude François (1974). “Ik zing graag het repertoire van CloClo, maar ik ben voor alle duidelijkheid niet zijn zoon of broer. Er zijn mensen die dat denken. In Frankrijk had ik het nog voor. Een tijdje geleden was ik in Parijs en toen vroegen er mensen om een selfie te maken met de broer van CloClo. Easy en als zij daar gelukkig mee zijn, dan laat ik ze graag in de waan”, zegt Charles Van Domburg geamuseerd.
Ook voor Wim Soutaer is de nieuwe samenwerking met Charles Van Domburg een mooie aanvulling op zijn goedgevulde carrière. De versie die wij hebben gemaakt van “’Oh, What a Night, Cette année-là’ is 100 % radiovriendelijk en geeft de mensen, in eerste instantie een happy, feelgood gevoel, én hij zal ook werken op de optredens. Het is een unieke kans die we krijgen van Het Schlagerfestival om in de Hasseltse Ethias Arena, voor 50.000 mensen, onze single officieel voor te stellen. In het verleden was ik al eens verassingsgast, maar dit jaar is het de eerste keer dat ik met Charles op het podium sta. We gaan de mensen entertainen en omverblazen met sfeermuziek, en in dat kader past onze nieuwe single perfect. Geloof me, over onze doortocht in Limburg gaan ze nog lang napraten”, zegt een enthousiaste Wim Soutaer.


De single ‘What a Night, Cette année-là’ van Wim Soutaer en Charles Van Domburg verscheen op het Globe Entertainment-label.

Bio van Wim Soutaer en Charles Van Domburg

Bio van Claude François, The Four Seasons en Soulbrothers