.
Isabelle Adam
dinsdag 9 januari 2024

Isabelle A: “Er zitten leuke verrassingen in”

Ze gaat terug naar de CC’s

Isabelle Adam is altijd een populaire zangeres geweest in Vlaanderen. Vooral haar nummer ‘Lekker Beest’ wordt nog altijd luidkeels meegezongen. Maar nu keert ze terug naar haar eerste liefde: zingen in het Frans.

“Ik ben opgegroeid met Franstalige songs. Thuis werden vinylplaten van pakweg France Gall, Claude François en Julien Clerc gedraaid. We keken naar Franse televisiezenders. Op zondag zaten we klaar voor L'école des fans van Jacques Martin, zeg maar de originele versie van de Kinderacademie met Walter Capiau op VTM. Toen ik elf was, won Sandra Kim het Eurovisiesongfestival en dat motiveerde mij nog meer om in het Frans te zingen. Ik deed met Franse nummers mee aan soundmixwedstrijden”, blikt Isabelle terug in Het Nieuwsblad.

Ook tijdens ‘Liefde Voor Muziek’ liet Isabelle al eens iets Franstalig horen. En dat werd toen heel positief onthaald. Ze zong toen ‘Dormir en cuillère’, een herwerking van ‘Lepeltjesgewijs’ van Bart Peeters.

Nu trekt ze naar de verschillende CC’s met een nieuwe show waarbij ze Franstalige nummers zal zingen.

“Er zitten wat leuke verrassingen in. In een mooi decor gebeurt van alles en nog wat, onder meer met projecties op de achtergrond. Het wordt eigenlijk een theateravond. Maar er staan ook enkele vertalingen op van eigen nummers. Het programma zal heel gevarieerd zijn, maar toch een mooi geheel vormen.”