.
Eline De Munck
zondag 9 juni 2024

Eline De Munck: “Je bent zelf nog een kind” 

Ze heeft er toch even over moeten nadenken 

Eenmaal je mama bent geworden, ervaar je ook een nieuwe vorm van kwetsbaarheid. Je gaat een liefde voelen die je nooit eerder in je leven hebt gevoeld.

“Het is vergelijkbaar met verliefdheid: als die plots stopt, is dat allesverterend, maar je zou het gevoel nooit gemist willen hebben, toch? Dat is hetzelfde met een baby. Als je zou weten dat hem of haar nooit of te nimmer iets kan overkomen, zou de emotie ook niet zo allesoverheersend zijn, denk ik. Het leven is onvoorspelbaar, dat is er net zo mooi aan. Alles kan misgaan, maar alles kan ook beter uitdraaien. Laten we van dat laatste uitgaan”, zegt ze in Nina.

De beslissing om mama te worden hebben Eline en haar partner niet van de ene dag op de andere gemaakt. Ze hebben er lang over nagedacht.

“Als je jong bent, groei je op met rondom je alleen het referentiekader van mensen met kinderen. Want je bent zelf een kind. Dus iedereen met wie je in contact komt is een kind of heeft kinderen. Uiteraard denk je dan 'later als ik groot ben, heb ik kinderen', want dat is het enige leven dat je op dat moment kent. Maar als je ouder wordt, zie je ook andere opties. En voel je misschien: ik ben hier totaal nog niet klaar voor, wil ik dit dan wel? Toen Michaël in mijn leven kwam, bleek dat mijn kinderwens vooral héél hard samenhing met de juiste persoon."

Bio van Eline De Munck

Meer Over:

Eline De Munck