.
Ella Leyers
dinsdag 13 december 2022

Ella Leyers: “Ik heb nooit leren werken”

Ze kreeg een vakantietaak omdat ze te goed was

Iedereen herinnert zich wel enkele leuke momenten uit zijn kinderjaren. Ella Leyers niet. Zij herinnert zich echt heel weinig, op een paar dingen na.

“Toen ik vijf was, zijn we verhuisd van Boechout naar Hove en van dat eerste huis weet ik bijna niks meer. Van wat mijn ouders me zeggen, weet ik dat ik een gemakkelijk kind was. Ik kon mezelf goed bezighouden en als ik eens niet naar de kleuterschool wou, vond mijn moeder dat meestal wel goed”, lacht Ella in Het Laatste Nieuws.

Maar toch herinnert ze zich nog enkele dingen. Zo ook dat ze een erg actief kind was en altijd bezig was met iets. Was het niet binnen, dan wel buiten.

“School ging ook goed. Ik moest niet veel doen. In het tweede middelbaar had ik een vakantietaak voor Grieks, ze zeiden: ‘Dat is omdat Ella nooit heeft leren werken.’ Ik had geen grote werkethiek, ik schatte liever in wat ervoor nodig was om er net door te zijn.”

Ella moet toegeven dat ze misschien wel een beetje lui was en vond de middelbare school vooral noodzakelijk kwaad. “Ik wist al heel jong wat ik wilde doen, dat zie je ook op oude filmpjes. Met m’n bavette, in de kinderstoel, zit ik met een ander stemmetje de kleuterjuf na te doen. Toen ik tien was, speelde ik al bij een amateurgezelschap. Het was voor iedereen duidelijk wat ik zou worden.”

Bio van Ella Leyers

Meer Over:

Ella Leyers