.
News Image

Ellemieke doet emotionele getuigenis over relatiebreuk met Sergio Herman

“Dan word ik angstig...”

Tien maanden geleden kondigden Sergio Herman en Ellemieke Vermolen aan dat ze een streep trokken onder hun huwelijk. In Nina blikt Ellemieke voor het eerst terug op die moeilijke beslissing…

“Soms is het beter om allebei apart gelukkig te zijn, dan samen ongelukkig”, maakt Ellemieke een nuchtere analyse in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws. Al heeft ze het er soms nog altijd moeilijk mee…

“Dat is evenwel een groeiproces. Nog altijd heb ik dagen waarop ik denk: o my god, waaraan heb ik dit allemaal verdiend? Dan word ik angstig, als in ‘Ik sta er helemaal alleen voor’”, geeft Ellemieke toe. Al vormen alle traumatische dingen die ze meemaakt ook de basis voor nieuwe inzichten in haar leven, onthult Ellemieke.

“Als ik zie waar ik vandaag sta, zeg ik: wauw, Ellemieke, je bent zo krachtig. Ja, ik ben nu een alleenstaande mama met twee kinderen die haar leven anders moet inrichten dan voorheen. Nee, dat is niet altijd gemakkelijk. Toch ben ik dankbaar dat ik het allemaal mag meemaken”, klinkt het bij Ellemieke Vermolen in Nina.

“Het einde van een relatie is niet het einde van het leven. Mensen doen zo van: ‘Gescheiden? Wat erg, wat heftig.’ En dat is het ook”, geeft Ellemieke toe. “Maar als je gaandeweg in een huwelijk vaststelt dat je allebei niet gelukkig bent, dan kan je er beter voor kiezen om allebei apart gelukkig te zijn in plaats van samen ongelukkig.”

Bio van Sergio Herman en Ellemieke Vermolen