.
Els De Schepper
maandag 20 mei 2024

Els De Schepper: “Ik ben daar niet bang voor”

Ze is er bijna helemaal klaar voor

Het heeft even geduurd voor Els De Schepper de juiste diagnose kreeg waar ze het afgelopen jaar precies last van heeft gehad. Het was mistig in haar hoofd, ze had geheugenverlies en ook nog eens problemen met haar stem. Dat geheugenverlies was een gevolg van long covid.

“Maar nu gaat het weer beter. Mijn energie neemt elke dag toe. De dokters hebben me op het hart gedrukt dat ik langzaam moet opbouwen, niets overhaast doen. Mijn stem is nog niet optimaal, maar ik volg logopedie. There is a way out. Ik doe er ook alles aan met alle middelen, fysiek, mentaal, de klassieke én Chinese geneeskunde... om te vermijden dat het nog erger zou worden”, zegt Els in Dag Allemaal.

Op 5 oktober gaat Els uiteindelijk in première met haar theatershow en tegen die dag zal ze er weer volledig moeten staan.

“Ik ben niet meer bang voor mijn kwetsbaarheid, om mij kwetsbaar op te stellen. De adrenaline zal veel doen, en ik heb in al die jaren vakkennis opgebouwd. Ik geloof in de verbinding met mijn publiek. Heb ik eens een dipje, dan ga ik dat gewoon zeggen.”