.
Els de Schepper
zondag 12 mei 2024

Els De Schepper: “Ik wist niet wat er aan de hand was”

Maar het ging niet meer

Het ging het voorbije jaar niet zo goed met Els De Schepper. Ze kampte met serieuze gezondheidsproblemen en kwam zelfs een klein jaar niet meer buiten, alleen om boodschappen te doen.

“Daarna moest ik in de zetel liggen. Of ik werkte een beetje in mijnen hof. Maar in de winter gaat dat niet, hé. Gelukkig heb ik goeie vrienden met wie ik altijd kon bellen. Maar bon, ik had ook geen zin om hen veel te vertellen, want ik wist niet wat er de hand was. Mijn dokter had me een foute diagnose gegeven: een zware burn-out. Dat label valt tegenwoordig zo snel! Ik héb dat ooit meegemaakt, maar ik heb toen therapie gevolgd en die trauma's waren verwerkt. Ik voelde dat het nu iets anders was”, blikt ze terug in Dag Allemaal.

De dokter dacht het ging om een inzinking, maar dat was het niet helemaal. Bovendien huilde Els ook tranen omdat ze haar theatershow moest annuleren.

“De dokter besefte niet impact dat heeft op een zelfstandige!' De arts zei dat om goed te doen, hé. Daar gaat het niet over. Maar voor mij was dat een klop van de hamer ik zag mijn inkomen van een heel jaar wegvallen.”