.
Els De Schepper
dinsdag 31 januari 2023

Els De Schepper: “Ze moeten tegen veel vooroordelen opboksen”

Vrouwen zijn sneller afgeschreven

Voor de jongeren van vandaag is woke zijn bijna iets wat moet. Maar voor de oudere generatie is het vooral een begrip dat moeilijk te begrijpen is. De meningen van de verschillende generaties botsen dan ook vaak en zorgen voor stevige discussies.

Ook Els De Schepper hoopt dat woke wel nog iets teweegbrengt, al is het dan bijvoorbeeld vooral het gegeven dat huidskleur geen rol meer mag spelen in onze maatschappij.

“Vergeet bovendien ook niet welke vooroordelen de LGBTQIA+ gemeenschap moet opboksen. Homoseksualiteit is in tientallen landen nog verboden. Soms staat er zelfs de doodstraf op. Maar ook in het ruimdenkende Vlaanderen kan niet iedereen altijd en overal 100% zichzelf zijn. Kijk alleen maar naar het ontbreken van homo’s in het topvoetbal”, zegt Els in Tv Familie.

Maar er is ook een probleem met leeftijdsdiscriminatie. Dat wordt heel vaak blindelings aanvaard. Zo is een man van 60 zogezegd oud, maar is een vrouw dat al tien jaar eerder.

“In de media worden vrouwelijke 40-plussers veelal afgeschreven. En zodra ze op tram 5 zitten, tellen ze al helemaal niet meer mee. Hup, bij het grof huisvuil. Ervaring is onbelangrijk. Daar kan ik me aan doodergeren. Ook hier kan woke eventueel verandering teweegbrengen.”