.
Emilie Vansteenkiste
zaterdag 6 januari 2024

Emilie Vansteenkiste: “Terug thuis ging het pijlsnel bergaf”

Ze was ernstig ziek

Het missjaar van Emilie Vansteenkiste zit er bijna op. Ze heeft een druk jaar achter de boeg en ze heeft heel wat mooie en leuke dingen mogen doen. Nochtans kan ze ook intens genieten van een dagje niks doen.

“k kan enorm genieten van luie dagjes. Laatst heb ik voor het werk een lange reis gemaakt, naar El Salvador en Egypte. Toen ik na een paar weken weer thuiskwam, was ik doodop. Ik was de hele tijd supersociaal geweest, had keiveel nieuwe mensen leren kennen, maar op dat moment wilde ik enkel nog op de sofa liggen en serietjes kijken. Dus dat heb ik ook gedaan, drie dagen aan een stuk”, lacht ze in Humo.

Emilie heeft het niet altijd gemakkelijk gehad. Zo kreeg haar mama te horen in 2020 dat ze pancreask***ker had.

“Toen we dat hoorden hebben we besloten om nog één keer met de hele familie naar Kreta te gaan. We hebben een chemokuur verplaatst en zijn vertrokken. Het was een prachtige reis, die mama bewust heeft kunnen meemaken. Terug thuis ging het pijlsnel bergaf: vijf uur later lag ze op de spoed. Het was alsof ze haar laatste krachten voor die reis had gespaard. Twee maanden later is ze overleden.”

Bio van Emilie Vansteenkiste