.
Maxime De Winne
vrijdag 13 januari 2023

Emotioneel afscheid van Quinten in Familie, Maxime De Winne verlaat de reeks

Zo verliep het afscheid.

In Familie liepen de emoties donderdagavond hoog op. De naweeën van de spannende midseizoensfinale vorige week blijven duidelijk nog nazinderen en zorgden opnieuw voor een verrassende wending. Zo werd de situatie tussen Hanne (Margot Hallemans) en Quinten (Maxime De Winne) langzaamaan onhoudbaar, met een dramatische scène in de aflevering van donderdag tot gevolg. Sinds hij vernam dat de onschuldige Rayan in Singapore tot de dood wordt veroordeeld, ging Quinten gebukt onder een immens schuldgevoel. Niet Rayan, maar wel híj transporteerde namelijk illegaal drugs, om vervolgens verstrikt te raken in een web van leugens. Die leugens kan Hanne niet langer dragen. Ze bleef Quinten verder van zich wegduwen. Donderdagavond hakte hij daarom de moeilijke knoop door om zich aan te geven bij de politie, met alle gevolgen van dien.

Quinten nam afscheid van zijn gezin en trok de deur achter zich dicht. En met hem verdwijnt ook acteur Maxime De Winne uit Familie. Hij koestert warme herinneringen aan de voorbije 8 jaar bij Familie en aan de mooie verhaallijnen die hij als Quinten mocht spelen. “Ik ben bijzonder trots en dankbaar dat ik zo lang heb mogen meedraaien”, aldus Maxime. “Aanvankelijk zou de rol van Quinten maar drie weken lopen, dat werd uiteindelijk acht jaar. Deze rol heeft mij getekend, want ik weet nu beter wat het betekent om in een rolstoel te zitten. Op mijn laatste draaidag kreeg ik een krop in de keel toen de cast me kwam uitwuiven en me een applaus gaf. Hun knuffels en mooie woorden raakten me veel meer dan ik had verwacht. Nu is het tijd voor een ander tijdperk. Ik heb genoeg mooie perspectieven en zin om even op de rem te staan.

Het afscheid van Quinten zal in Familie vooral het leven van Hanne door elkaar schudden. Hoe dat verder loopt zien de kijkers elke weekdag om 20u00 bij VTM en op VTM GO.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Maxime De Winne