.
Herman Verbruggen
woensdag 13 juli 2022

Er is leven na FC De Kampioenen

Daar weet Herman Verbruggen alles van.

Het wordt een drukke zomer voor ‘Kampioenen’-acteur Herman Verbruggen. De komende weken is hij te zien in het nieuwe theaterstuk van de Sven De Ridder Company: ‘Weekend Cowboys’. Daarin speelt hij Bezige Bizon.

“Hij is het buitenbeentje van een cowboydorp waar mensen in het weekend westernverhalen naspelen. Zo proberen ze even de realiteit te ontvluchten. Ze nemen hun hobby ook heel serieus. De realiteit en fictie lopen wel door elkaar”, legt Herman kort uit in Dag Allemaal.

Wie naar het stuk gaat kijken zal ongetwijfeld verwachten dat Herman erg komisch uit de hoek zal komen. Ze zijn immers niet anders van hem gewend. Want zelfs na al die jaren zijn de Kampioenen nog altijd erg populair.

“Ik zie dat we weer elke dag hoog in de top-10 staan. Dat blijft duren. Ik zie dat veel mensen van 8-9 jaar nu ook fan zijn. Die waren nog maar net geboren toen de serie stopte. En ook twintigers vertellen me dat ze niet kunnen gaan slapen zonder efkes naar de Kampioenen te hebben gekeken. Dat nostalgische geeft hen rust.”

Maar het verhaal van de leukste voetbalploeg is nu wel uitverteld. Net zoals An Swartenbroekx heeft Herman nog even mee getrokken aan het zeel om het programma nog even te laten doorgaan. “Maar zo hard heb ik niet moeten trekken. Vooral omdat de anderen het ook wilden. Wij moesten vooral vechten tegen onze twijfels.”