.
Chateau Meiland
zondag 12 december 2021

Erica Meiland onder vuur: “ik kom gewoon op voor de rechten van de vrouw”

"Helaas zijn daaruit drie zinnen uitgelicht en opgeblazen."

Erica Meiland belandde in het oog van de storm door enkele opvallende uitspraken in haar biografie. De controversiële uitspraken over de islam en hoofddoeken gaf een stevige knauw aan het imago van de Meilandjes. Sponsors haakten af en Erica kreeg zelfs doodsbedreigingen.

Ondertussen besloot Erica Meiland haar mening toch te nuanceren: “In mijn boek geef ik mijn visie op een aantal religies en de daarmee verbonden positie van vrouwen. Helaas zijn daaruit drie zinnen uitgelicht en opgeblazen”, klinkt het bij Erica Meiland.

Daardoor ontstond een vervormde uitspraak die een sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt, verduidelijkt Erica Meiland. “Het recht op de vrijheid van meningsuiting is altijd een groot goed geweest in Nederland.”

“De vele verwensingen én de vele steunbetuigingen die ik heb ontvangen laten zien dat Nederland zeer verdeeld is als het gaat om kritiek op de islam. Mijn insteek is altijd geweest, en zal altijd zijn, opkomen voor de rechten van vrouwen”, benadrukt Erica Meiland in haar mededeling.

Heel wat sponsors van de Meilandjes haakten af, maar zowel Talpa als SBS Belgium lieten al verstaan dat de bewuste uitspraken geen repercussies zullen hebben op de realitysoap van de familie.