.
Bieke Ilegems en Erik Goossens
donderdag 9 februari 2023

Erik Goossens: “Het is gewoon anders”

Hij stond er niet altijd achter

Met ‘Ik blijf’ is Erik Goossens toe aan zijn derde solosingle. Het publiek lijkt Eriks nummers wel te kunnen smaken en Ment Tv beloonde Goossens zelfs met een award voor ‘Doorbraak’. Maar er staat nog veel meer leuks op de planning voor de zanger.

“Samen met Artist Amplifier, het platenlabel van Thibaut Courtois, hebben we een stappenplan ontwikkeld. Na ‘Ik blijf’ komen er nog twee singles, en dan gaan we met een band try-outs doen. En daarna hopen dat het publiek volgt”, licht Erik een tipje van de sluier op in Dag Allemaal.

Erik is zijn liefde voor muziek nooit verloren en hij is blij dat hij er zich weer wat meer mee kan bezighouden. Dat hij dit nu ook weer solo kan, geeft hem vooral veel energie.

Solo zal Erik waarschijnlijk nooit meer het succes kunnen evenaren wat hij ooit had met Leopold 3, maar dat hoeft niet meteen voor hem.

“Het is gewoon anders. Om eerlijk te zijn: de muziek van Leopold 3, ik stond daar niet altijd achter. Liedjes die we op een kwartier bij elkaar schreven, stonden weken op één. En de inhoud was, tot mijn grote frustratie, niet belangrijk. Ik was daar niet trots op, al ben ik nu in een fase dat ik dat wel ben.”

Bio van Erik Goossens

Meer Over:

Erik Goossens