.
Erik Goossens in Thuis
zaterdag 18 juni 2022

Erik Goossens: “Ik start met studeren om 5 uur”

Het is dan ook nodig

Van de ene dag op de andere zat James Cooke, hoofd van Uitgezonder Theater, met de handen in het haar. Walter Damen kon niet langer meespelen in ‘Assisen 4’ en dus moest er op zoek gegaan worden naar vervanging. James oog viel op Erik Goossens.

Erik hapte toe en staat sinds 18 juni samen met zijn vrouw Bieke Ilegems in het populaire theaterstuk. Al was het toch even slikken voor Erik om de tekst ingestudeerd te krijgen.

“Ik heb me volledig geïsoleerd van mijn andere werk en zit nu elke ochtend vanaf 5 uur te blokken. Ik heb het juridische vakjargon niet zomaar onder de knie. Dat maakt het niet evident”, bekent hij in Gazet van Antwerpen.

Erik staat in ‘Assisen 4’ samen met zijn vrouw Bieke Ilegems op de planken. Zij kunnen nu samen repeteren. Al liep het daar ook eventjes fout voor Bieke. Ze werd getroffen door corona.

“Net op het moment dat we dachten eraan ontsnapt te zijn, klopte corona aan. Ik was er lang van onder de voet. Maar zelfs dan zat ik de repetities op mijn schermt e volgen. Met hoesten en koorts; IK ben nog altijd moe, ik heb hoofdpijn en ik hoest. Ik hoop dat het tegen de première voorbij is.”