.
Erik Goossens
woensdag 11 mei 2022

Erik Goossens is terug: “daar ben ik echt zenuwachtig voor”

Hij lanceert een nieuwe Vlaamse single

Het was al een tijdje geleden dat we nog eens iets gehoord hadden van Erik Goossens op muzikaal vlak. De zanger-acteur zong een lange tijd bij Leopold 3 en stond vorig jaar nog in de musical ‘The Bodyguard’. Zingen is altijd een grote passie geweest van Erik.

Maar nu is Erik terug op muzikaal vlak en lanceert hij 20 jaar na Leopold 3 een nieuwe Vlaamse single ‘Ooit genoeg’. “Ik heb voor Nederlands gekozen omdat je in het Nederlands ‘verstaanbaarder’ bent dan in het Engels. Zingen in je eigen taal komt altijd dieper bij de mensen binnen”, zegt hij in Primo.

Erik vertelt ook nog in Primo waar zijn single over gaat. “Concreet gaat ‘ooit genoeg’ over een scharnierpunt waarop mensen, ongeacht of dat op de werkvloer is of in hun relatie, nadenken over het maken van de juiste keuzes.

Met zijn single hoopt Erik binnenkort terug te kunnen optreden en misschien wel een plekje bij 'Tien Om Te Zien' te veroveren. Maar stress om op te treden, dat heeft hij niet. “Het enige waar ik echt zenuwachtig voor ben is dat de techniek het zou laten afweten.”

Heel wat collega’s zijn bijgelovig en hebben bepaalde rituelen voor ze het podium opgaan. “Ik ga wel alles wat er moet gebeuren voor ik het podium op ga, volgens een vast stramien doen. En ook eten doe ik liever achteraf. Zingen of acteren met een volle maag, dat gaat niet.”

Bio van Erik Goossens

Meer Over:

Erik Goossens