.
Erik Van Looy
maandag 16 oktober 2023

Erik Van Looy: “Ik word er naartoe gedreven”

Hij is er vaak te vinden

Als Erik Van Looy één favoriete plek in Vlaanderen mag uitkiezen, dan kiest hij resoluut voor Het Rivierenhof in Antwerpen. Vreemd genoeg heeft Erik de plaats nog nooit als filmdecor gebruikt in één van zijn films.

“Nee, maar mijn collega Hans Herbots wel, in 'De Behandeling'. De locatie leent zich zeker als filmdecor. Dat is ook waarom ik nu ambassadeur ben voor De Grote Schijn. Een evenement waarbij je haast ín een film stapt. Ik ontmoette hier trouwens al sterren, vorig jaar nog koningin Mathilde. Ik was toen een beetje zenuwachtig. Maar zij ook. Dat is toch weer iets dat ik beleefde in het Rivierenhof, tijdens een actie voor Oekraïense vluchtelingen.”

Al zo’n 58 jaar lang komt Erik in het park. Hij kent het park dus ook als zijn broekzak en kent elk geheim plekje in de omgeving. Wat hem betreft is het één van de mooiste parken van de wereld.

“Ik word echt naar parken gedreven. Toen ik lange tijd in New York verbleef om sterren te interviewen of zelf filmprojecten te lanceren, ging ik dagelijks naar Central Park. Het Rivierenhof is voor mij het Central Park van België, van Europa zelfs. Als ik een hele periode in het buitenland ben, heb ik letterlijk heimwee naar het park.”

Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy