.
News Image

Ex-acteur uit Familie in opspraak

Ex-acteur organiseerde drugsfuiven.
Tim Tubbax die nog een tijdje meespeelde in Familie wordt ervan verdacht dat hij in een Gents café fuiven organiseerde waar enorm veel drugs werden gebruikt. Bij een inval door de politie in de zomer van 2012 werden er bij 20 van de 120 aanwezigen drugs gevonden. Op de grond lagen nog eens tweehonderd xtc-pillen, 40 gram speed en zeven dosissen vloeibare xtc. Bijna iedereen die aanwezig was op de fuif was stoned.

Tubbax en zijn kompaan werden aangeduid als de verantwoordelijken. Ze ontkenden de feiten formeel en werden in een eerste arrest dan ook vrijgesproken. Het parket ging in beroep waardoor de zaak opnieuw moet worden behandeld.

Tim Tubbax is nochtans geen onbeschreven blad. Zo werkte hij een tijdje bij de politie waar hij werd ontslagen wegens geweldfeiten. Hij werkte als portier en was betrokken in een portiersoorlog. In Familie vertolkte hij nog een tijdje de rol van een veiligheidsagent. Ook in Flikken Maastricht had hij een kleine rol net zoals in een film van Jean-Claude Van Damme.

Hij zat voordien al eens in de gevangenis en kan nu dus opnieuw in de gevangenis terechtkomen. De rechter zal uitspraak doen op 29 april.

Bio van Tim Tubbax en Jean-Claude Van Damme