.
News Image

Exit Kevin Janssens bij De Slimste Mens

Kevin Janssens valt over provincienamen.


Kevin Janssens sneuvelt bij zijn vijfde deelname.

Kevin Janssens kreeg vorige donderdag bij het einde van de vierde aflevering van De Slimste Mens Ter Wereld te horen dat hij naar de finaleweken mocht komen. Wat Kevin daarmee al tevreden of had hij maandag gewoon pech? Kevin speelde een sterke wedstrijd tegen Kobe Ilsen en Alexander De Croo. Deze laatste werd al bij de start van het programma geconfronteerd met de deelname van zijn vader Herman een aantal jaartjes geleden. Ter voorbereiding van De Slimste Mens Ter Wereld bekeek Alexander de aflevering waarin zijn vader te zien is vijf keer. Dat was eigenlijk mijn enige les seksuele opvoeding die ik van mijn vader gekregen heb. Voor wie niet kan volgen, bij zijn deelname kreeg Herman tien foto's van voorbehoedsmiddelen te zien en die moest hij opnoemen.

Alexander De Croo is minister maar hij probeert - met succes trouwens - toch voor een komische noot te zorgen in De Slimste Mens Ter Wereld. Kobe Ilsen zou graag minister van media worden. Dan zou hij trouwens de VRT meteen meer geld geven. Voor Kobe is het al de derde deelname aan het programma. Het is cliché, die eerste keer wil je overleven. En nadien wil je wat langer dan Kevin Janssens in het spel zitten want anders zou het een beetje genant zijn. Kobe lacht en omhelst Kevin die naast hem zit maar stoot dan met zijn voet zijn glas water om. Amai, jij wordt snel nat lacht Kevin. Kevin is het steeds leuker aan het vinden. Hij sakkert wel vaak omdat hij bepaalde dingen niet kent. Ik heb dat ook in de voetbal. Kobe tikt Kevin op de vingers. Het moet het voetbal zijn. Kobe, Jesus man reageert Kevin lachend. De toon voor een nieuwe aflevering is gezet en dat vinden juryleden Herman Brusselmans en Jeroom best leuk.

In de 3-6-9-ronde worden heel wat correcte antwoorden gegeven maar Alexander De Croor schiet de hoofdvogel af. Koen Crucke vertelde ooit in een interview dat een bv een kind van hem wou en hem om zaad vroeg. De Croo dacht dat de bv Goedele Liekens was. Kobe Ilsen wist het juiste antwoord gelukkig wel: Margriet Hermans.

De beste moppen en quotes uit de eerste ronde?

Jeroom: Hoe noem je een jockey met een drankprobleem? Jockey Lafon.

Jeroom: Wat heeft er zes poten en twee paardenpieten? Ik, als ik op een paard zit.

Erik: surfen jullie wel eens naar een pornosite?

Herman Brusselmans: ik wel, om te kijken of mijn ex nog werk heeft.

Eddy, de hond van Herman Brusselmans, kan ook wel enkele trucjes: als ik naakt door huis loop, dan kan die wel een meter hoog springen. Maar dan moet ik wel eerst paté aan mijn ballen smeren.

De 3-6-9-ronde is een schot in de roos voor Kobe Ilsen: hij haalt 40 seconden binnen, Alexander De Croo kan zijn stand met 10 seconden aandikken.



Open Deur is goed voor telkens één vraag waarbij vier kernwoorden heel wat seconden kunnen opleveren. Kevin Janssens weet de vier topantwoorden te vinden op de vraag welke vissoort het meest op ons bord komt. Jeroom besluit geen grapjes meer over Koen Crucke te vertellen omdat de kans groot is dat Koen door de deelname van Kevin en Kobe thuis zit te kijken met zijn geliefde paling in de hand. Kevin - die net wat water drinkt - proest het uit. Alexander De Croo mag nadien behalve de priesterwijding, de eucharistie en het vormsel vier andere sacramenten opnoemen. Hij geraakt niet verder dan het huwelijk en biechten. Kobe vult aan met ziekenzalving en doopsel. Kobe mag vier trefwoorden over Tiger Woods opnoemen en beperkt zich tot Amerikaan en golfer om nadien snel te passen. De andere kandidaten kunnen niets aanvullen.

De stand na twee ronden: Alexander De Croo heeft 86 seconden, Kevin Janssens heeft er 134 en aan de leiding staat Kobe Ilsen met 167 seconden.

In de Puzzelronde moeten drie verbanden tussen vier woorden geworden worden maar de twaalf woorden staan door elkaar. Alexander De Croo kan geen antwoord geven en past. Kevin vult één antwoord aan maar verliest ook heel wat seconden. Kobe kan ook niets aanvullen. Kevin weet al snel Uber te vinden en weet ook nog burenruzie te vinden. Kobe kan ook nog een antwoord scoren en komt tot slot van deze ronde als laatste aan bod met zijn puzzel. Kobe weet de drie verbanden te vinden en scoort heel wat seconden binnen te halen. Alexander De Croo verloor 45 seconden en staat nu op 41 seconden, Kevin Janssens heeft er 191 en Kobe Ilsen ondertussen al 249.

De fotoronde is vaak ideaal als je rustig kan blijven en goed kan nadenken. Alexander heeft meteen door wat hem te doen valt: de bijnamen van voetbalploegen opnoemen. Zo zijn er de buffalo's van AA Gent, de boeren Zulte Waregem, de draken van Bergen, enzovoorts. Hij scoort 8 op 10. Kevin Janssens doet hetzelfde bij de fotoronde waarbij hij tien personages als Tinkerbell, Winnie De Pooh, Spiderman, Superman, Smurfin als bodypaint moet herkennen. Kobe kreeg tien fantastische bruggen te zien en moest de steden opnoemen. Praag, San Francisco, Londen, Parijs, Venetië, Brugge, ... Kobe scoort 9 op 10.

De tussenstand na vier ronden: Alexander De Croo stijgt naar 138 seconden, Kevin Janssens staat al op 287 seconden en Kobe Ilsen staat trots op 367 seconden.

Het Collectief Geheugen zorgt wel eens voor een totale ommekeer in het spel omdat er in totaal 450 seconden te winnen zijn. Alexander De Croo krijgt een filmpje dat hem zou moeten liggen over Femen en Dominique Strauss-Kahn. Toch geeft hij maar drie correcte antwoorden. Kevin doet er één bij, Kobe waagt zijn kans zelfs niet en past. Kevin krijgt beelden van de moord op John Lennon te zien en geeft twee antwoorden. Alexander kan geen correct antwoord geven, Kobe kan er twee bij doen.

Kobe scoorde toch weer 70 seconden en moet dan zelf nog starten. De presentator van Volt krijgt een filmpje van Eddy Merckx in Mexico te zien. Kobe geeft 3 antwoorden, Alexander kan er nog één aanvullen, Kevin past meteen. De eindstand voor de finaleronde: Alexander De Croo heeft 208 seconden, Kevin Janssens 330 en Kobe Ilsen 478 seconden. Kobe Ilsen gaat naar zijn vierde deelname en hoopt dat volgende keer de tegenstand iets beter is.

Kevin heeft 122 seconden voorsprong op Alexander De Croo bij aanvang van de finaleronde. Kobe denkt dat Kevin het zal halen. Herman Brusselmans sluit zich daarbij aan.

In de finaleronde komt het erop aan om de tijd van de tegenstander op nul te krijgen. Alexander mag de vijf grootste steden van Nederland opnoemen en slaagt er meteen in om 80 seconden bij Kevin weg te halen. De Croo gaat verder en moet vijf trefwoorden over Phara opnoemen. Hij doet er lang over om twee vragen op te noemen. Een makkie voor Kevin denk je dan maar die stopt weer vroeg en vergeet zelfs Koppen op te noemen. Wat zijn na de mond de vijf grootste onderdelen van de spijsvertering waar ons voedsel passeert? In een mum van tijd geeft Alexander de vijf antwoorden. Kevin krijgt een tik en staat op 102 seconden tegenover Alexander op 166. Kevin geeft meteen drie correcte antwoorden, Alexander De Croo kan er nog één aanvullen. Kevin zijn volgende opdracht is om de namen van de vijf Waalse provincies in het Frans op te noemen. Kevin past meteen, Alexander De Croo krijgt vrij spel en speelt Kevin Janssens naar huis.Het is gebeurd kwam er sneller aan dan verwacht.

Alexander De Croo mag dinsdag dus terugkomen en neemt het samen met Kobe Ilsen op tegen nieuwkomer Margriet Hermans.

Bio van Kevin Janssens

Meer Over:

Kevin Janssens