.
Alix Konadu in Familie - aflevering 7059
vrijdag 25 november 2022

Familie-actrice pakt haar koffers: “Ik ga niet dood”

Zij neemt afscheid van Familie.

Kijkers van ‘Familie’ zagen de afgelopen weken al dat Kato omwille van liefdesperikelen naar het buitenland zou vertrekken. Dat zie je vanavond in de soap, tenzij je natuurlijk voor koning voetbal of een ander programma kiest.

Alix Konadu kwam pas een jaar geleden in beeld bij ‘Familie’ en pakt er nu haar koffers om naar het buitenland te vertrekken, iets wat zij in het echte leven ook doet. De actrice trekt voor enkele maanden naar Ghana om daar haar zieke oma te gaan bezoeken vertelt zij in Het Laatste Nieuws.

“Ik heb een ongelooflijk fijne tijd op de set beleefd, maar toch is het ook juist om er nu mee te stoppen. Aanvankelijk zou ik twee seizoenen meespelen, maar halverwege mijn eerste jaar heb ik de makers gevraagd om mij vroeger dan voorzien uit de serie te schrijven. Dat hebben ze ook gedaan. Omdat mijn personage blijft leven, blijft de deur wel op een kier staan voor een eventuele terugkeer”, vertelt Alix in Het Laatste Nieuws.

Nadat Alix enkele maanden geleden hoorde dat haar oma heel ziek is, trok ze voor enkele dagen naar Ghana. Maar daar nam zij geen vrede mee, ze vroeg aan de productie van ‘Familie’ om haar uit de reeks te sturen zodat zij voor een langere periode bij haar oma kan zijn.

“Ik zeg al jaren dat ik voor een langere tijd in Ghana wil wonen, om mijn familie beter te leren kennen en een leegte in mijn hoofd op te vullen. Maar het is er nooit van gekomen. Mijn oma is nog steeds verzwakt, maar gelukkig ondertussen aan de beterhand. Ik heb besloten om mijn droom niet langer uit te stellen en er werk van te maken”, vertelt Alix in Het Laatste Nieuws.

Alix maakt ‘straks’ haar droom waar en misschien zal dat wel één van haar mooiste momenten uit haar leven worden. Wij wensen haar veel succes en zijn er zeker van dat de kijkers de dolle fratsen maar ook de soms serieuze kant van Kato zullen missen.