.
Femke
donderdag 20 april 2023

Femke brengt single ‘7 op 7’ uit op eerste ‘Dag tegen Faalangst’

Lisa-actrice brengt vandaag single uit

Je ziet Femke Verschueren momenteel in 'Lisa' op VTM en wat doet zij dat goed. Maar wist jij dat Femke al vele jaren zingt? Samen met haar twee zussen maakte zij jaren geleden als Sisters Only de Vlaamse podia onveilig, solo won zij Junior Eurosong 2011 en mocht zij ons land dus vertegenwoordigen op de jeugdeditie van het Eurovisie Songfestival. De showbizzmicrobe heeft Femke al lang te pakken. Vandaag brengt zij een nieuwe single uit.

Femkes nieuwe single '7 op 7' gaat over faalangst, stress en werkdruk, maar vooral: het loslaten ervan. Als 7 op 7 door de boxen knalt, worden we even geheugenloos en luisteren we enkel nog naar ons hart. Na het succes van Nacht (meer dan 200.000 streams op Spotify en 15 weken in de Vlaamse Ultratop 30) wil Femke opnieuw een actueel thema aankaarten met een lied waar mensen nood aan hebben. Dit poprocknummer is niet het enige wat op 20.04.2023 zijn opwachting maakt. Ook de Dag tegen Faalangst staat dan voor eet eerst op de agenda. Voor een geschikte releasedag, ging Femke op zoek naar een themadag in verband met faalangst en werkdruk, zoals er ook een Week tegen Pesten en Dikketruiendag zijn. Gezien zo’n dag nog niet bestaat, werd het meteen duidelijk: er moet en Dag tegen Faalangst komen! Vandaag dan maar?

De respons op het idee om een Dag tegen Faalangst in het leven te roepen was meteen enorm groot. De video’s op Femkes TikTok over dit thema werden al meer dan 900K keer bekeken en meer dan 100K keer geliked. Femke zocht contact met organisaties TeGek!?, TEJO en Curieus vzw. Zij gaven hun schriftelijke goedkeuring om de dag in te voeren en brainstormden mee over de invulling. Via de Toptopical-kalender van ilikemedia worden bedrijven en in het bijzonder hun Social Media Managers op de hoogte gesteld van de Dag tegen Faalangst. Alle Vlaamse scholen kregen een mail van Femke met uitgebreide informatie en onderstaande affiche om op te hangen in de schoolgangen. Het contact met Vlaamse ministers Dalle, Crevits en Weyts is gelegd om zo breed mogelijk te communiceren dat op 20.04.2023 de eerste Dag tegen Faalangst plaatsvindt. Hopelijk kan dit het begin zijn van een jaarlijks tafereel op de eerste donderdag na de Paasvakantie, ook de dag na Buitenspeeldag.

Op de Dag tegen Faalangst worden geen testen of examens gegeven op basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten.
Op de Dag tegen Faalangst downloaden scholen het gratis take-off-pakket, een lessenpakket over geestelijke gezondheid, op de website van organisatie TeGek!? om met leerlingen het gesprek aan te gaan over mentale gezondheid en faalangst in het bijzonder.
Op de Dag tegen Faalangst delen zoveel mogelijk mensen hun faalverhaal: een korte video met een faal die ze omarmen en loslaten.
Op de Dag tegen Faalangst worden mensen aangespoord een kunstvorm te ontdekken zonder bang te zijn om te falen. Ga pottenbakken en maak de lelijkste kom. Speel voor het eerst trompet en jaag je buren ermee weg.
Op de Dag tegen Faalangst praten we. Hoe laat ik mijn gedachten los? Hoe zorg ik ervoor dat ik niet de constante drang voel om te presteren? Waarom slaag ik er niet in om gewoon even niets te doen? Hoe zorg ik dat mijn (klein)kind, leerlingen, werknemers en collega’s zo min mogelijk druk ervaren?
Op de Dag tegen Faalangst luisteren we 7 op 7 en gaan we volledig uit ons dak!

Het thema ligt Femke enorm nauw aan het hart. Als perfectionist is het combineren van een studie, acteren in een populaire telenovelle, zingen in een eerste musical en het uitbrengen en zelf promoten van eigen muziek een uitdagende combinatie. Dit waslijstje aan taken zorgt voor veel voldoening, maar ook voor druk. “Ik voel me slecht als ik een dag even niets doe of een dag even niet duizend dingen combineer. Het is alsof ik steeds moet blijven werken omdat ik bang ben anders stappen achteruit te zetten en te falen.” Ook met het creëren van de Dag tegen Faalangst haalt Femke opnieuw veel werk op de hals. “Het wordt een spannende dag. Een beetje dubbel, maar ik moet toegeven dat ik zelfs bang ben dat het hele idee zal falen. ”

In een alsmaar sneller evoluerende maatschappij waarin studeren en werken centraler staan dan ooit, zijn faalangst, stress en werkdruk nooit ver zoek. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen ervaren die gevoelens op en naast de werkvloer, in en buiten klaslokalen. Er wordt geluisterd naar het hoofd, niet naar het hart. In 7 op 7 vergeten we wat van ons wordt verwacht en zijn we geheugenloos en genadeloos voor 1 nacht.

Beluister hier 7 op 7 van Femke

Bio van Femke Verschueren

Meer Over:

Femke Verschueren