.
Fien Germijns
zaterdag 17 augustus 2024

Fien Germijns: “Ik hou van georganiseerde chaos”

Ze moeten hen in het gareel houden

In een quiz als ‘Switch’ wordt er stevig gequizt, maar moeten er ook vaak mensen naar huis gestuurd worden. Dat is natuurlijk niet leuk en ook presentatrice Fien Germijns heeft daar soms wat moeite mee.

“Ik vind dat echt niet leuk. We werken vijf dagen intens samen en elke dag vallen er kandidaten af. Ik ga daar emotioneel wel in mee. Ik probeer altijd de man of vrouw in kwestie met opgeheven hoofd te laten vertrekken. Achter de schermen ontstaan vriendschappen. Die monden uit in WhatsApp-groepen en reünies. Het programma brengt ook op die manier mensen samen. Voor zover ik weet, zijn er wel nog geen 'Switch'-koppels of -baby's”, lacht ze in Primo.

Af en toe wordt er ook een BV-versie opgenomen van het programma. Maar daar ligt de dynamiek toch vaak een beetje anders dan bij een gewone reeks van het programma.

“Ik ben vooral blij dat BV’s op die manier een goed doel kunnen steunen. Dat is harder werken, want je moet de BV's in het gareel houden. Vaak kiezen we mensen bij wie een hoekje af is die met het programma aan de haal zouden durven gaan, maar ik hou van georganiseerde chaos. Met 'gewone' Vlamingen heb je dat nooit.”

Bio van Fien Germijns

Meer Over:

Fien Germijns