.
Fien Germijns
zondag 25 augustus 2024

Fien Germijns: “Ik wil niemand tot iets verplichten”

Maar het zou fijn zijn

Wanneer je op televisie komt en vaak op televisie komt, moet er toch altijd een beetje voor zorgen dat hij of zij er verzorgd uitziet en moet toch ietwat met zijn of haar uiterlijk bezig zijn. Al is Fien Germijns het daar niet helemaal mee eens.

“Ik ben wel blij met wat ik mag dragen. Ik moet veel outfits zoeken door de vele opnames: elke dag iets anders. Begin dit jaar besefte ik dat het gaat om een hele grote hoeveelheid textiel. Daarom besliste ik dit jaar niet met nieuwe dingen op het scherm te komen. Ik ging op zoek naar tweedehands kledij via Think Twice en Vinted. Ik ben trots op de combinaties die ik zo kon maken. Ik hoop de kijker daarmee ook te inspireren”, zegt ze in Primo.

Je zou het een beetje kunnen zien als een maatschappelijk engagement. Als tv-maker bereik je nu eenmaal veel makkelijker mensen.

“Ik wil niemand verplichten, maar hoop dat de outfits die ik draag mensen laat nadenken over hun kleding. Als ik al een ministeentje kan verleggen, zou me dat gelukkig maken. Zo probeer ik het platform waarover ik beschik op een goeie manier te gebruiken.”

Bio van Fien Germijns

Meer Over:

Fien Germijns