.
Fien Germijns
zaterdag 13 januari 2024

Fien Germijns: “Ik wou alleen waardig verliezen”

Ze haalde de finale niet

Even leek er een kans te bestaan of Fien Germijns zou ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ geworden zijn. De presentatrice speelde zo’n zes afleveringen mee en kwam in de finaleweken terecht.

“Maar daar lag ik er wel meteen uit. Dat was echt fijn, omdat je er als deelnemer in een comfortabel zeteltje mag ploffen. En nog veel meer dan over de zitmeubels van Erik Van Looy heb ik het dan over de warmte van de ploeg achter de schermen. Dat was heel tof. Ik heb ook gemerkt dat er niets van competitiviteit in me zit, dat is wel verdacht”, lacht Fien in Humo.

Germijns had toch gedacht dat iedereen een beetje competitiedrang in zich had en dat het een soort van oerinstinct is dat naar bovenkomt. Maar bij haar bleef het achterwege.

“Ik wilde mezelf niet belachelijk maken, ik hoopte dat ik waardig zou verliezen, maar wínnen? Dat grote verlangen voelde ik niet. In de finaleweek was ik moe, en ik wist dat ik de volgende ochtend om halfvier moest opstaan. Ik was al lang blij dat ik geen grote blunders maakte. En ik vond het vooral memorabel dat de deelnemers en de jury alleen maar vrouwen waren. Dat zorgde voor een heel prettige atmosfeer. Erik and the ladies: ze zouden dat vaker moeten doen.”