.
News Image

Flore en Ilya spelen de hoofdrollen in Ketnet Musical TROEP!

Dit zijn de sterren uit de nieuwe Ketnet Musical!


Tijdens de finaleshow van Ketnet Musical kwamen de kijkers te weten wie de hoofdrollen zullen spelen in Ketnet Musical TROEP!. Voor de rollen van Ryan en Elsie waren nog vier kandidaten in de running. Flore De Vogelas en Liesl De Kegel vochten onderling uit wie het verlegen buitenbeentje Elsie zou spelen. Loris Riggio en Ilya Koers maakten nog kans op de rol van de stoere maar vriendelijke Ryan. De vier finalisten speelden elk twee scènes, waarin telkens een andere Ryan tegenover een andere Elsie stond. Na alle mogelijke combinaties aan het werk gezien te hebben, beslisten juryleden Tijl Dauwe, Laura Tesoro en Giovanni Kemper samen met gastjurylid Gert Verhulst welk duo zij de meest geschikte Ryan en Elsie vonden. Flore De Vogelas uit Ekeren en Ilya Koers uit Humbeek zullen vanaf 9 maart schitteren in de gloednieuwe Ketnet Musical: TROEP!, samen met 22 andere kindercastleden, Ketnet-Heldin Maureen Vanherberghen en Michiel De Meyer.



Flore De Vogelas: Ik geloofde het in het begin niet echt, omdat je er al zo lang voor aan het werken bent. Het is echt wel een droom die uitkomt, maar echt letterlijk precies een droom dat ik het soms zelf nog niet goed besef.



Ilya Koers: Het was echt een fantstisch moment, ik ben nog nooit zo blij geweest om een groen licht te zien. Het wordt een fantastische ervaring die ik nooit ga vergeten.



Ook de rol van de vrolijke Dries werd geselecteerd tijdens de grote finaleshow. Jules Blanckaert nam het daarvoor op tegen Kyllian Rooms. De twee speelden elk samen een scène, en toonden hun komisch talent tijdens een heuse “comedy-battle”. Jules Blanckaert uit Zonhoven kon de jury uiteindelijk het meeste overtuigen als Dries. Ik kan het bijna niet geloven. Ik had het niet verwacht maar ik ben super blij dat ik de rol van Dries mag spelen.



Alle finalisten die niet gekozen werden voor een sprekende rol, krijgen nu een plaatsje in het ensemble van de musical. De twee andere sprekende rollen werden enkele weken geleden al bekendgemaakt tijdens het Bootcamp. Gloria Mbiyavanga uit Meise en Lander Vanwildemeersch uit Dendermonde kwamen toen te weten dat zij Leila en Dave zullen spelen. Zij waren al zeker van een rol en moesten dus niet meer battlen tijdens de finaleshow.



Op 9 maart 2019 gaat Ketnet Musical – Troep in première in het Plopsatheater in De Panne. Nadien volgt een tournee met stops in het Kursaal van Oostende, het Ethias Theater in Hasselt, het Capitole in Gent, en de Stadsschouwburg in Antwerpen. Tickets en info vind je op ketnetmusical.be.