.
Fly uit Kamp Waes
zondag 28 januari 2024

Fly uit ‘Kamp Waes’: “Dat was mijn eis voor een tweede seizoen”

Ze gingen er niet op in 

Het nieuwe seizoen van ‘Kamp Waes’ wordt spannender en uitdagender dan ooit. Dat heeft onder andere te maken met de duikproef die dit jaar aan bod komt. Duiken boezemt iemand heel snel angst in.

“Mij niet. Donker en koud water, dat is thuiskomen voor mij. Dan gaat mijn hartslag naar 39. Er zijn weinig activiteiten van de Special Forces die ik ook in mijn privéleven doe, maar duiken is een hobby”, klinkt het bij Fly in Humo.

Het eerste seizoen is ondertussen al vier jaar geleden en het is vooral de schuld van Fly dat het zo lang geduurd heeft voor er een nieuw seizoen kwam. Hij wou geen tweede seizoen maken.

“Ik wilde alleen maar als het programma tweetalig werd. De RTBF raakte niet overtuigd. Maar onze kolonel vond dat een 'Kamp Waes' in Vlaanderen nog altijd meer voordelen opleverde dan helemaal geen programma. Het eerste seizoen gaf het imago van het leger immers een enorme boost. Hij had gelijk, maar ondertussen weet heel Vlaanderen dat ik de koppigste mens op aarde ben. Zonder de kolonel was er geen nieuw seizoen gekomen. Het productiehuis wilde alleen een tweede reeks als het nóg beter kon. Aan die voorwaarde is voldaan. Het wordt straffer, aangrijpender en emotioneler.”

Bio van Tom Waes

Meer Over:

Kamp Waes Tom Waes