.
Stijn Swijns en Fly uit Kamp Waes
donderdag 14 maart 2024

Fly uit ‘Kamp Waes’: “Ik had al lang genoeg een egocentrisch leven geleid”

Hij deed het voor haar

In 2005 stopte Fly als operator bij de ‘Special Forces’. Actief deelnemen aan missies doet hij niet meer, maar hij staat wel in voor tucht, discipline en welzijn. En daardoor hoeft hij ook niet langer anoniem te blijven.

Het is dankzij Fly dat ‘Kamp Waes’ er is gekomen. Al had hij weinig zin om het gezicht van het programma te worden. Maar doordat hij niet langer anoniem moest blijven, had hij ook niet langer een reden om het voor zich uit te schuiven.

“Het programma was tenslotte mijn idee. Dat het daarna 4 jaar duurde voor er een nieuwe reeks kwam, kwam ook door mij. Ik wou enkel meedoen als het programma tweetalig werd.' Maar de RTBF raakte niet overtuigd en Fly's kolonel had liever een Vlaamse 'Kamp Waes' dan helemaal geen. Het eerste seizoen had het imago van het leger immers een enorme boost gegeven”, zegt Fly in Dag Allemaal.

Dat Fly gestopt is als operator bij de Special Forces, komt deels door zijn vrouw Erna. Zij zat heel vaak maanden alleen thuis.

“Ik vond dat ik mijn egocentrische leventje al lang genoeg had geleid en ook 'ns aan haar moest denken. Als iemand een medaille verdient voor wat ik bij de Special Forces gedaan heb, is het Erna. Zij is de reden dat ik naar huis wilde komen na 'n missie.”