.
Francesca Vanthielen
maandag 20 november 2023

Francesca Vanthielen: “Ik heb het een beetje verdrongen”

Het zat niet goed

Francesca Vanthielen staat positief in het leven. Zij ziet het leven als een cadeau en is blij met wat ze er al heeft kunnen uithalen. Dat ze al van veel mensen heeft moeten afscheid nemen in die tijd, maakt het natuurlijk wel pijnlijk.

“Zeker als je dierbaren veel te jong ziet vertrekken, zoals Gerty Christoffels een goede vriendin van mij. Net op het moment dat ze het veel rustiger aan wilde doen en meer wilde gaan reizen met haar partner, werd ze ziek. Ik denk veel aan haar, omdat ik weet: ze had nog zo graag een jaar, een maandje, een weekje, wat extra tijd willen hebben. Als je ziet hoe hard ze heeft gevochten om er nog wat bij te blijven. Vaak als ik in de auto zit, denk ik: hoe jammer dat ik haar dit niet kan vertellen, hoe jammer dat ze dit allemaal mist”, zucht Francesca in De Morgen.

Het is natuurlijk niet altijd rozengeur en mannenschijn in het leven, jammer genoeg. En dat heeft ook Francesca al ondervonden. Zo kende ze een moeilijke periode toen ze in een relatie zat die ten dode was opgeschreven.

“Ik heb een beetje verdrongen wanneer dat was. Acht jaar geleden, zoiets. De facto waren we maar drie jaar samen, maar het heeft daarna nog lang aangesleept. En dan ben je alleen en toch met elkaar in vijandigheid verwikkeld. En dan toch nog herbegonnen, en opnieuw merken: juist ja, dat was een doodlopende straat, dat was ik vergeten. Ik dacht dat er misschien toch een deurtje was.”

Bio van Francesca Vanthielen