.
Francesca Vanthielen
zaterdag 6 november 2021

Francesca Vanthielen is een fanatieke kimaatactiviste: “zo brengt het weinig op”

Er moet dringend iets gebeuren

Francesca Vanthielen is naast actrice en presentatrice ook klimaatactiviste. Vanthielen is heel erg begaan met het milieu en hoopt dat er dringend wat meer maatregelen genomen worden die goed zijn voor ons klimaat.

““Verwacht van mij geen tips over wat je kan doen om als individu het klimaat te redden. De weg is duidelijk en al tot in den treure herhaald. Het komt er alleen op aan om het ook daadwerkelijk te doen”, klinkt het bij Francesca in de Gazet Van Antwerpen.

Wanneer Vanthielen praat over ‘wij’, dan is ze daar heel duidelijk over, dan bedoelt ze ook iedereen in onze maatschappij: Overheden, instellingen, bedrijven,…. “Als er geen grote verandering komt in hoe we omgaan met energie, onze uitstoot en alles wat het klimaat beïnvloedt, brengt het weinig op.”

Hoewel ze zelf dus niet veel tips achter de hand heeft en wil delen, deelt ze er in Gazet Van Antwerpen toch eentje: “We moeten kijken wat de gevolgen zijn van onze acties. Er is bij iedereen – dat is puur menselijk – een zekere weerstand om ons gedrag aan te passen. De beste manier is er gewoon aan te beginnen.”

Bio van Francesca Vanthielen