.
Francesca Vanthielen
zaterdag 2 november 2019

Francesca Vanthielen moest plotseling ander werk zoeken

Francesca moest plotseling gaan solliciteren.


Francesca Vanthielen praat zondagochtend in De Rotonde op Radio 2 openhartig over haar ontslag bij VTM. Toen haar contract aan de Medialaan niet vernieuwd werd, moest ze plotseling gaan solliciteren. “Ik had dat nog nooit gedaan,” geeft Francesca toe. Audities had ze als actrice en schermgezicht natuurlijk wel al gehad, maar vacatures uitpluizen en op sollicitatiegesprek gaan voor een ‘gewone’ job had ze nog nooit gedaan. Maar Francesca is er de vrouw niet naar om bij de pakken te blijven zitten.

Francesca Vanthielen heeft twee universitaire diploma’s en dacht bij zichzelf dat het dan maar eens tijd was om daar iets mee te doen. Uiteindelijk zou de presentatrice zowel bij Ballet Vlaanderen als Unia een ‘normale’ job uitoefenen. En eigenlijk is ze blij die ervaring te hebben mogen meemaken, want dat is immers de realiteit voor veel mensen.

Francesca Vanthielen vergelijkt de media dan ook met de politiek. Ook daar ben je niet zeker dat het een job is die je je hele leven zal kunnen uitvoeren. Ondertussen is Francesca opnieuw op het kleine scherm te zien als presentatrice bij Kanaal Z, maar ze blikt met een positief gevoel terug op haar ‘9 to 5’. “het voornaamste is dat je een job hebt die je boeiend vindt,” klinkt het bij Francesca Vanthielen.

Het volledige gesprek hoor je zondagochtend 3 november tussen 8 en 10 uur op Radio 2.

Bio van Francesca Vanthielen