.
Francesco Planckaert
woensdag 5 april 2023

Francesco Planckaert: “Je geluk bepaal je alleen daardoor”

Hij geeft zijn leven een 9,5/10

Wie de Planckaerts een beetje kent, weet dat ze het niet altijd even makkelijk hebben gehad. Toch staan ze allemaal altijd positief in het leven. Francesco Planckaert geeft zijn leven zowaar een 9,5/10.

“Mijn vrouw maakt mij gelukkig, mijn kinderen, iedereen is gezond, da’s voor mij het belangrijkste. Maar ik denk ook dat je pas gelukkig kan zijn als je tegenslag hebt gekend. Na het faillissement van mijn pa hebben we een moeilijke periode gehad als familie en ik heb wel wat miserie gezien thuis. Ik zou mezelf dus geen laag cijfer durven geven”, zegt Francesco in Dag Allemaal.

Weerstand zal de familie Planckaert niet vreemd zijn. En zeker Francesco niet. En dat doet hem denken aan zijn wielercarrière. Door blessures heeft hij nooit een carrière weten uitbouwen.

“Ik zou kunnen klagen dat ik nog elke dag pijn heb aan mijn knie of dat sommige ex-collega’s nu schatrijk zijn, maar dat zou mij niet vooruithelpen. Je geluk wordt bepaald door de manier waarop je in het leven staat.”

Heel wat mensen denken dan ook dat Francesco prof is geworden zonder iets te bewijzen en alleen omdat hij zoon is van…. “Dat vind ik ambetant en dat klopt ook niet. Bij de jeugd won ik zestig koersen, evenveel als generatiegenoot Philippe Gilbert. Door die blessures heb ik het daarna niet kunnen waarmaken, dus ik heb toen wijselijk besloten mijn leven een andere richting te geven.”