.
Julie Van den Steen, Frank Focketyn, Marleen Merckx, Ruth Beeckmans en Lize Feryn
zondag 21 juli 2024

Frank Focketyn: “Ik deed het alarm afgaan van het gebouw” 

Het ging er wild aan toe 

Je hoort van de acteurs van ‘Het Eiland’ wel eens dat de opnames één groot feest waren, waarbij heel wat werd afgelachen. Ze hebben veel plezier gemaakt op de set en er zijn ook heel memorabele dagen geweest.

“Ik zat eens op een blauwe springbal: Guido's baas, Lydia Protut (Sien Eggers, red.), had hem verteld dat dat beter zou zijn voor zijn rug. Het was de bedoeling dat Guido uit woede op die springbal zou kloppen, wat ik ook deed. Maar ik mepte zo hard dat die bal los door het plafond vloog en het alarmsysteem van het gebouw deed afgaan. De Jakke (Jan Eelen) zei: 'We maken dat we weg zijn!' Toen de politie en de hulpdiensten arriveerden, waren we lekker aan het lunchen. Schandalig, hè?”, lacht Frank Focketyn in Humo.

De personages zijn door Jan Eelen bedacht en moeten een oertraditioneel gezin voorstellen. Zo is Michel Drets de dominante vader, Frankie Loosveld het balorige kind en Guido de onderdanige moeder.

“We hebben het daar weleens over gehad, ja. 'Callboys' is eigenlijk ook een reeks over een disfunctionele familie, hè? Zo'n rumoerige kleuterklas, ik vind dat schoon. Het zal iets des Jan Eelens zijn.”

Bio van Frank Focketeyn