.
Julie Van den Steen, Frank Focketyn, Marleen Merckx, Ruth Beeckmans en Lize Feryn
zaterdag 13 juli 2024

Frank Focketyn: “Wie had gedacht dat het zo’n leven zou leiden”

Het was meer dan een paar zinnetjes bij elkaar

Wat zou ‘Het Eiland’ zijn geweest zonder Frank Focketyn en zijn personage Guido Pallemans. Hij is net zoals alle andere hoofdpersonages onmisbaar en zonder hem zou ‘Het Eiland’ nooit geweest zijn wat het nu was.

“Je maakt twee seizoenen, hup, klaar, alles is verteld! Maar wie had nu gedacht dat het twintig jaar later nog zo'n leven zou leiden? Eigenlijk is 'Het eiland' één lange 'In de gloria'-scène, uitgerekt over een periode van twee jaar. De figuren van 'Het eiland' zijn ook allemaal geboren bij 'In de gloria'”, blikt Frank terug in Humo.

De personages van het programma zijn allemaal ontstaan tijdens ‘In De Gloria’. Daar speelde Frank toen al de man die met pensioen gaf en een feestje gaf in de kelder van het gebouw waar hij had gewerkt.

“Willy, zo heette het personage, die schoof ook altijd zijn bril omhoog op zijn neus, het handelsmerk van Guido Pallemans. Guido's opgetrokken mondhoeken heb ik erbij verzonnen: ik vond dat hij continu stijf van de stress moest staan. Guido is een stresskonijn, hè? Hij wil niks verkeerd doen, loopt continu bang door het leven en ziet er daarom uit alsof hij continu stront ruikt.”

Bio van Frank Focketyn