.
Garry Hagger
dinsdag 19 maart 2024

Garry Hagger: “Hij leefde alsof hij drie benen had”

En hij had er maar één

Dit weekend staat Garry Hagger op het podium van het grote Schlagerfestival in Hasselt. Maar Garry is niet de enige muzikale man in de familie. Ook zijn broer Pat is erg muzikaal. Maar ze verschillen wel heel erg van elkaar.

Pat maakt liever kleinkunst en cabaret en dat terwijl Garry zich volledig op het populaire genre smijt. Maar ondanks het grote muzikale verschil zijn de twee de beste vrienden. Al is muziek niet het enige verschil.

“Terwijl ik uren met mijn neus in de boeken zat, wilde Garry met zijn handen bezig zijn”, zegt Pat in Dag Allemaal. Garry is er dan ook van overtuigd dat Pat slimmer is dan hij.

Maar ook op vlak van uiterlijk lijken de broers niet op elkaar. Pat lijkt meer op hun vader en dat terwijl Garry meer op hun moeder lijkt. Hun vader heeft het erg zwaar gehad. Hij begon zijn loopbaan als beroepsmilitair, maar kreeg toen een zwaar motorongeval.

“Na een paar dagen in coma ontwaakte hij met één been. Ondanks die amputatie leefde onze pa alsof hij drie benen had in plaats van één. We hebben hem nooit anders gekend, de crash gebeurde jaren voor mijn broer en ik er waren. Toen hij vertegenwoordiger was, bezocht hij ondanks zijn handicap aan de lopende band werven en beklom hij er ladders alsof het niets was. Wie niet wist dat hij een prothese had, zag hem een beetje manken, meer niet.”

Bio van Garry Hagger

Meer Over:

Garry Hagger