.
Geert Hoste
donderdag 28 september 2023

Geert Hoste: “Vreselijk wanneer iemand in huilen uitbarst”

Hij vindt het vreselijk

Misbruik in de kerk, jammer genoeg gebeurt het nog te vaak. Maar ook vroeger was er geen ontkomen aan, integendeel. Toch gebeurde het niet overal.

Geert Hoste zat het grootste deel van zijn schooltijd op een katholiek internaat, maar hij moet toegeven dat hij nooit iets fouts heeft opgemerkt.

“Ik wist zelfs niet dat het bestond. Van m’n achtste tot m’n achttiende heb ik bij de jezuïeten op internaat gezeten. Voorlichting bestond niet, wij wisten zelfs niet dat er iets als s*ks bestond. Ik ben vaak alleen op de kamers van paters geweest, maar daar is nooit iets gebeurd”, klinkt het in Dag Allemaal.

Geert is dan ook erg geschrokken van alle verhalen die de voorbije jaren naar buiten kwamen. Hij beseft dat hij in zijn studententijd veel geluk heeft gehad.

“Ik zie dat bij mensen in mijn directe omgeving die het slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Dat is een wonde voor de rest van hun leven. Vreselijk wanneer iemand opeens weer in huilen uitbarst door onverwerkte pijn. Die mensen zijn altijd welkom bij mij met hun verhaal.”

Bio van Geert Hoste

Meer Over:

Geert Hoste