.
Geert Van Rampelberg in Black-Out
maandag 3 oktober 2022

Geert Van Rampelberg: “Weet niet of het een job voor mij is

Acteur speelt flik in nieuwe film.

Met ‘Het Ritueel’ loopt er een nieuwe straffe Vlaamse film in de bioscoopzalen. In de hoofdrollen zien we Marie Vinck en Geert Van Rampelberg. Voor de allereerste keer in hun carrières zijn ze elkaar tegenspelers.

Speciaal voor de film moest Marie Vinck leren duiken en Geert Van Rampelberg vond het bijna jammer dat hij zelf voor zijn rol niet moest duiken.

“Duiken is heel bevrijdend als je de ademhalingstechniek onder de knie hebt. Een mooie manier om rust te vinden. Ik moest voor deze film niet duiken, maar met de boot op het kanaal in Brussel varen was een fijne manier om de stad op een andere manier te leren kennen”, vertelt hij in Story.

Voor Geert was de rol van politie-inspecteur Nick geen volledig nieuwe rol. Hij speelde het personage al eens een keertje in 2014 in ‘De Behandeling’.

“Ik heb toen veel gesproken met politie-inspecteurs en heb toen al gemerkt hoeveel impact zo’n job op hun leven heeft. Ze kijken anders naar de maatschappij, ze zien gevaar in alles. Niet dat ze angstig zijn, maar ze zijn voorbereid op wat er zou kunnen gebeuren. Een boeiende wereld, maar ik weet niet of het een job voor mij zou zijn.”

Bio van Geert Van Rampelberg en Marie Vinck