.
News Image

Generale repetitie Mijn Pop-Uprestaurant

Antwerpen en Kortrijk beleven hun generale repetitie.


Op vrijdag 18 maart 2016 gooien de zes pop-uprestaurants hun deuren open voor het grote publiek. Om de duo’s zo goed mogelijk op hun vuurdoop voor te bereiden, schakelen juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Gert Verhulst een versnelling hoger. In aflevering 5 van Mijn Pop-uprestaurant 2016 maakt iedereen zich klaar voor de generale repetitie: het moment waarop de duo’s voor het eerst een volledige service draaien in hun eigen pop-up. Naast 30 vrienden en familieleden schuiven ook Sergio, Sepideh en Gert op dinsdag 15 maart 2016 mee aan tafel in Bikke & Smooz en Jalapeño Loco in Antwerpen en Mémé Gusta en Strombowli in Kortrijk.

Beste vriendinnen Caroline & Gillian slaagden er tot nu toe niet in om de jury te overtuigen van hun healthy keuken. Zij zullen tijdens de generale repetitie dus extra moeten tonen wat ze in hun mars hebben. Met het voorgerecht lijken de dames alvast te slagen in hun opzet. Buren Miette & Willem hebben eindelijk een ervaren chef gevonden, de Peruviaanse Sara. Haar grootste uitdaging is om lekkere taco’s te brengen, essentieel voor een Mexicaans tacorestaurant.



In Kortrijk zitten Jan & Nele op een wolk in hun pop-up Mémé Gusta. Ze hebben de jury vorige week overdonderd met Vlaamse klassiekers en zijn vastberaden om opnieuw te scoren. Jan & Nele willen nog een chef aanwerven, maar hebben die nog niet gevonden. Daarom neemt Jan opnieuw zelf de leiding in de keuken. Op het menu staat onder andere een traditionele garnalencocktail, een gerecht dat vooral Sergio Herman weet te triggeren.

De zoektocht van de zusjes Chloë & Magali naar een geschikte chef verloopt ondertussen een pak vlotter. Zij krijgen een nieuwe kok over de vloer, die net terug is van een wereldreis. Nick komt ’s ochtends voor zijn eerste afspraak en start meteen in de keuken van Strombowli. Chloë vertrouwt erop dat hij zich perfect zal integreren in het keukenteam. Volgens Sergio nemen de meisjes echter een gigantisch risico. En het risico wordt nóg groter wanneer Chloë & Magali de Zeeuwse sterrenchef opnieuw een mosselgerecht willen voorschotelen...



Mijn Pop-Uprestaurant, dinsdag om 20.35 uur op VTM